Avtor: Jošt Rovtar Objavljeno: 17. 10. 2020

Navodila v času epidemije COVID-19 v župnijah Selca in Bukovščica

SVETE MAŠE

Svete maše bova z br. Markom obhajala v Selcih ob urah, kot je oznanjeno v zadnjem Farnem listu. Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo prenos molitve rožnega venca na župnijski Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica.

SVETO OBHAJILO IZVEN SVETE MAŠE

Po navodilih škofov bo omogočen prejem svetega obhajila izven svete maše. Kako lahko prejmete sveto obhajilo izven svete maše? V cerkvi pred oltarjem z Najsvetejšim zmolite kesanje in Očenaš. K obhajilu pristopite sami in upoštevajte medosebno razdaljo dveh metrov; družine lahko pristopijo skupaj. Obhajilo prejmete na roko in ga spoštljivo zaužijete. Po obhajilu vas prosimo, da po krajši osebni molitvi zapustite cerkev. V cerkvi je lahko na enkrat največ 10 vernikov. Možnost za takšno sveto obhajilo bo v Selcih ob nedeljah med 7.15 do 8.15 ter med 10.45 do 12.00. V Bukovščici bo takšna možnost ob nedeljah med 8. in 9. uro. (Razen to nedeljo, 18. 10., ker bo zaradi asfaltiranja cesta zaprta.)

 

SVETA SPOVED

Možnost za sveto spoved bo vsak dan eno uro pred sveto mašo. Lahko pa se za zakrament svete spovedi ali samo osebni pogovor dogovorimo tudi ob drugem času, po predhodnjem telefonskem dogovoru. Pokličite župnika Damjana 041-798-376 ali br. Marka 041-288-885.

 

VEROUK

Starši veroučencev naprošeni, da z otrokom vsak teden pogledate in naredite eno lekcijo naprej. Ob nedeljah povabljeni, da spremljate sveto mašo po spletu, TV ali radiu ter v liturgični zvezek napišete odgovor na vprašanje. Veroučenci od 4. razreda naprej vabljeni, da si vsak dan vzamete ENO minuto za branje Svetega pisma in to Lukovega evangelija. Vsi veroučenci povabljeni, da doma vsak večer povabite družino k skupni večerni molitvi. Razne spodbude in pripravljene kateheze lahko najdete na internetni strani pastoralnega portala Pridi in poglej.

 

ŽUPNIJSKA PISARNA IN NAROČANJE SVETIH MAŠ

Za morebitna potrdila ali druge potrebne dokumente prej pokličite župnika Damjana. Naročilo svete maše lahko oddate tako, da napišete na list svoj namen ter datum, kdaj bi želeli imeti sveto mašo in če želite svojo telefonsko številko, da vam sporočim, kdaj bo sveta maša, list zaprete v kuverto in kuverto oddate v poštni nabiralnik na župnišču ali pošljete po pošti na Župnija Selca, Selca 10, 4227 Selca.