Avtor: Jošt Rovtar Objavljeno: 3. 08. 2020

Farni list št. 10(2.8.2020)

ZAKLJUČEK MISIJONA  "ODRINI NA GLOBOKO"

V nedeljo, 9. 8., bomo s sv. mašo, ki bo ob 8. uri v Bukovščici in ob 10. uri v Selcih, s somaševanjem nadškofa Stanislava Zoreta, slovesno zaključili misijon »ODRINI NA GLOBOKO«.

Misijon, ki se je začel 6. marca in naj bi potekal vse do 15. marca 2020, smo polni veselja in zaupanja v obilen ulov naslovili ODRINI NA GLOBOKO. Resnično, odrinili smo na globoko v ta milostni čas in vrgli mreže. Toda korona virus nas je prisilil, da smo predčasno, to je 13. marca, zaprli vrata naših cerkva in misijona nismo mogli končati. Tako je odpadlo srečanje za zakonce, vdove in vdovce ter mladino in sklep z gospodom nadškofom. Sledila sta dva meseca, ko se nismo mogli srečevati v cerkvi pri najsvetejši daritvi kot pravo občestvo, ampak smo se lahko družili samo preko facebooka. Morda je to pomankanje srečevanja in praznovanje Velike noči samo doma vzrok, da vas je sedaj mnogo več med tednom pri sveti maši. Upam, da je bil to tudi čas, ko ste lahko v zavetju doma odkrili, kako zares pomembna je družina in naš odnos z Bogom!

Ko so se stvari sprostile in smo lahko zaživeli »bolj normalno« smo se z gospodom nadškofom dogovorili, da pride med nas in da skupaj zaključimo misijon. Čeprav tako rečemo, pa zaključka misijona ne sme biti v našem vsakdanjem življenju. Misijon mora potekati še naprej, VSAK DAN v našem življenju. Če s tiho pozornostjo prisluhnemo šepetu svoje duše, lahko iskreno pred seboj in pred Bogom priznamo: »Ne zmorem sam. Tukaj sem, pred teboj, Gospod. Pridi! Nauči me ponovno zaupati, verjeti, moliti. Daj mi moč in pogum, da zrem v svet in življenje s Tvojimi očmi. Izročam Ti vse kar imam in kar sem. Ti si mi vse to dal in Tebi to vračam. Z vsem razpolagaj po svoji volji. Daj mi svojo ljubezen in milost. To mi zadošča. NAJ ZAČUTIM, KAKO V GLOBINAH MOJE DUŠE ZORI DROBNA ŠKOLJKA BISERNICA!«         p. Beno in Damjan

                                                                                                                         

OBVESTILA

 • V četrtek, 6. 8., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani  iz Selc.
 • V petek, 7. 8., bo obisk bolnih in ostarelih faranov na domu.
 • S petka, 7. 8., na soboto, 8. 8., bo tiho celonočno češčenje Najsvetejšega. Lepo vabljeni k molitvi za čim boljše duhovne sadove misijona in da bi znanstveniki čim prej odkrili uspešno zdravilo za ozdravitev in preprečitev širjenja Covida – 19.
 • V nedeljo, 9. 8., bo zaključek misijona. Med nami bo g. nadškof Stanislav Zore, ki bo maševal in nas nagovoril ob 8-ih v Bukovščici in ob 10-ih v Selcih (prenos na fb).
 • V četrtek, 13. 8., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani iz Dolenje vasi.
 • V soboto, 15. 8., je zapovedan praznik Marijino vnebovzetje – veliki šmaren. Svete maše bodo kot ob nedeljah. Pri vseh svetih mašah bomo obnovili posvetitev našega naroda Mariji.
 • Od ponedeljka, 17. 8., do nedelje, 23. 8., bi morali imeti Oratorij. Vendar zaradi vseh omejitev (največ 50 ljudi, ki bi morali biti razdeljeni na manjše skupine in se med seboj ne bi smeli družiti ter še drugih omejitev in predpisov) smo se po pogovoru s sovoditelji Oratorija odločili, da ORATORIJA LETOS NE BO! Starši, ki ste ob prijavi oddali prispevek za otroka, boste dar dobili nazaj ob vpisu otroka k verouku.
 • V četrtek, 20. 8., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani s Studena.
 • Od 24. 8. do 29. 8. naj bi bili s pevci otroškega pevskega zbora in ministranti na morju v Izoli. A tudi to druženje in veselje, zaradi vseh omejitev (naštetih zgoraj pri Oratoriju), žal odpade.
 • V četrtek, 27. 8., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani s Češnjice.
 • Vpis k verouku za vse veroučence (Selca in Bukovščica) od 1. do 9. razreda bo v ponedeljek, 31. 8., in v torek, 1. 9., med 8. in 12. uro ter med 14. in 18. uro (oba dneva).                   

 

 BUKOVŠČICA

 • V petek, 7. 8., bo obisk bolnih in ostarelih faranov na domu.
 • V nedeljo, 9. 8., bo zaključek misijona, ki smo ga začeli v marcu. Med nami bo g. nadškof Stanislav Zore, ki bo maševal in nas nagovoril.
 • V soboto, 15. 8., je zapovedan praznik Marijino vnebovzetje – veliki šmaren. Med slovesno sveto mašo bomo obnovili posvetitev našega naroda Mariji.
 • Oratorij in morje v Izoli za ministrante letos žal odpadeta! (Več, glej zgoraj!)

 

BRALCI BOŽJE BESEDE

 •    6. 8., Jezusova spremenitev na gori                        9. 8., 19. nedelja med letom

  ob 20.00: Mira Thaler in Neža Pollak              ob   6.30: Monika Pegam in Katja Rihtaršič

                                                                                 ob 10.00: Janez Pollak in Ksenija Šmid

                                                                                 Bukovica: Hana Tušek in Tončka Jelenc

        15. 8., Marijino vnebovzetje                                16. 8., 20. nedelja med letom

  ob   6.30: Ivan Potočnik in Anica Habjan        ob   6.30: Brina Habjan in Meta Potočnik

  ob 10.00: Rudi Bernik in Miša Mohorič          ob 10.00: Andrej Pegam in Jana Pogačnik

  Bukovica: Eva Zupanc in Klara Gartner          Bukovica: Nika Kralj in Maja Purgar

          23. 8., 21. nedelja med letom                              30. 8., 22. nedelja med letom

  ob   6.30: Sabina Leben in Cilka Tušek            ob    6.30: Marija Gartner in Marija Rovtar

  ob 10.00: Maja Demšar in Niko Rovtar          ob 10.00: Andrej Megušar in Maja Demšar

  Bukovica: Simon Šifrar in Laura Potočnik      Bukovica: Mojca Potočnik in Andrej Bogataj

 

Celoten farni list si lahko ogledate na spodnji povezavi!!