Avtor: Jošt Rovtar Objavljeno: 5. 07. 2020

Farni list št. 9

VREDNOST MAŠNE DARITVE

Arški župnik sv. Janez Vianney je najraje govoril o sveti Evharistiji. Pri tem je bil poln hvaležnosti, ljubezni in sreče. Njegov obraz je kar žarel, njegove oči so se svetile in večkrat so mu od ganjenosti pritekle solze. Nekoč je dejal: »Vsa dobra dela ne odtehtajo daritve svete maše, ker so človeška dela, maša pa je Božje delo. Tudi mučeništva ni mogoče primerjati z njo: to je daritev, s katero človek daruje Bogu svoje življenje; maša pa je daritev, s katero Bog daruje človeku svoje telo in svojo kri. Naš Gospod je tu kot žrtev. Bogu zelo prijetna je molitev, ko prosimo Devico Marijo, naj daruje večnemu Očetu svojega Božjega Sina, vsega okrvavljenega, vsega raztrganega za spreobrnjenje grešnikov; to je najboljša molitev, ki jo lahko molimo, kajti vse molitve se opravljajo v imenu in po zasluženju Jezusa Kristusa. Vsakič, ko sem prejel kako milost, sem jo prosil na ta način; nikoli ni bila zaman.«

Pogostnost in dejavno sodelovanje pri evharistični daritvi je odvisno od tega, koliko smo z razumom, s srcem in z vero prodrli v to skrivnost vere. Arški župnik sv. Janez Vianney je to takole izrazil: »Če bi vedeli, koliko je vredna daritev svete maše, ali bolje, če bi imeli vero, bi se je vsak dan in veliko bolj goreče udeleževali!«

      (po: Evharistija v šoli svetnikov)

 

OBVESTILA

  • V četrtek, 9. 7., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani iz Ševelj.
  • V četrtek, 16. 7., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani z Bukovice.
  • V četrtek, 23. 7., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani s Praprotna, Sv. Tomaža in Spodnje Luše.
  • V nedeljo, 26. 7., je Krištofova nedelja. To je dan, ko se bomo Bogu zahvalili za to, da smo gibljivi, da se lahko vozimo iz kraja v kraj, da lahko opravljamo svoje poklicne dolžnosti, poskrbimo za vsakdanji kruh, se družimo in občudujemo lepoto narave in drugih krajev. Po vseh mašah bo  blagoslov avtomobilov, da bi nas Bog na priprošnjo svetega Krištofa varoval na vseh poteh življenja. Seveda vas pa tudi lepo prosim, da ob tej priložnosti namenite svoj dar v zahvalo za srečno prevožene kilometre. Z vašim darom MIVA Slovenija poskrbi za prepotrebna vozila našim misijonarjem. Naj vas vodi geslo: »Za MIVO darujem, življenja rešujem!« Hvala vam za vsak dar.
  • V četrtek, 29. 7., ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani s Stirpnika, Golice in Ojstrega vrha.
  • V četrtek, 29. 7., bo ob 20.30 priprava na prejem zakramenta svetega krsta, ki bo podeljen v nedeljo, 2. 8., med sveto mašo ob 10. uri.
  • V nedeljo, 9. 8., bo med nami g. nadškof Stanislav Zore in bomo zaključili misijon ob 8-ih v Bukovčici in ob 10-ih v Selcih.

 

BUKOVŠČICA

  • V nedeljo, 26. 7., je Krištofova nedelja. Svoje darove za MIVO boste lahko oddali v poseben nabiralnik. Hvala vam za vsak dar.

 

VAŠI DAROVI

     Ob smrti Vilijema Stanonika so sosedje darovi za cerkev v Bukovščici.

     Ob smrti Cirile Radoševič so sosedje darovali za obnovo kapele na pokopališču.

     Ob smrti Ivane Benedičič so sosedje namesto venca ter sorodniki darovali za cerkev Sv. Križa.

     Ob smrti Marinke Golob so sosedje darovali za cerkev sv. Tomaža.

     Ob smrti Milana Jaušovca so domači in sosedje darovali za cerkev sv. Mohorja.

     Ob smrti Franca Pegama so sosedje darovali za cerkev sv. Mohorja.

     Ob smrti Rafka Mohoriča so domači, sorodniki, znanci, prijatelji in sosedje darovali za cerkev sv. Miklavža in farno cerkev.   Vsem darovalcem Bog povrni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE FARNE CERKVE V SELICH

To skrb imajo v mesecu avgustu farani s Studena in Češnjice.

 

BRALCI BOŽJE BESEDE

        12. 7., 15. nedelja med letom                                      19. 7., 16. nedelja med letom

ob   6.30: Matija Rihtaršič in Marija Rovtar                   ob   6.30: Hema Krek in Micka Frelih

ob 10.00: Martina Pollak in Marija Demšar                  ob 10.00: Peter Krek in Maja Tomaševič

Bukovica: Ema Purgar in Ajda Bogataj                            Bukovica: Nada Zupanc in Jana Leben

       26. 7., 17. nedelja med letom                                     2. 8., 18. nedelja med letom

ob   6.30: Jože Pollak in Mimi Magič                          ob   6.30: Helena Tolar in Marinka Gartner

ob 10.00: Primož Tolar in Polona Pintar                    ob 10.00: Petra Lorber in Nataša Vrhunc

Bukovica: Simon Zupanc in Aleš Dolenc                    Bukovica: Jure Primožič in Alenka Šifrar

 

 

Celoten farni list si lahko ogledate na spodnji povezavi!!