Biblična skupina

»V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo.«
(Jn 1,1-3)

Svoje razodetje nam Bog sporoča po svetih pisateljih v knjigi, ki jo poznamo pod imenom Sveto pismo. Večkrat tudi slišimo izraz Biblija. V njej nam Gospod predstavlja svojo postavo, kako moramo živeti, po prerokih nas vodi in pripravlja na svoj prihod. Odrešenik je že prišel in to nam oznanjajo štirje evangeliji, ki predstavljajo najpomembnejši del Svetega pisma. V apostolskih delih in pismih najdemo opis prve Cerkve in njej namenjene napotke, opozorila, spodbude, ki sicer veljajo še danes. Razodetje nas pripravlja na Jezusov drugi prihod.

Čeprav se imenujemo kristjani, žal večkrat opažamo, da ne poznamo ali pa ne razumemo Svetega pisma. Zato po naših župnijah nastajajo biblične skupine, ki skušajo božjo Besedo približati nam laikom. Tako smo se v Selcih že pred leti na pobudo našega župnika Damjana zbrali v tovrstni skupini. Na srečanjih beremo, razlagamo in se pogovarjamo o nedeljski božji besedi.
Gotovo mnogi od vas čutite potrebo po poglobitvi poznavanja Svetega pisma, zato se nam pridružite. Brez strahu! Pogovor poteka sproščeno in od sodelujočih se ne zahteva nič posebnega, saj je namen skupine ravno spoznavati in ljubiti Boga.

Srečanja potekajo vsak zadnji torek v mesecu okrog osme ure zvečer, sicer pa po dogovoru.

»Amen, pridi, Gospod Jezus!«
Milost Gospoda Jezusa naj bo z vsemi!
(Raz 22,20b-21)