Avtor: Jošt Rovtar Objavljeno: 4. 05. 2021

PRIJAVNICA ZA ORATORIJ 2021

Letos smo za temo ali junaka oratorija izbrali bl. Carla Acutisa. Gre za prav posebnega in sodobnega svetnika, saj je verjetno edini med njimi, ki se lahko pohvali, da je v prostem času rad programiral.

Carlo je naš sodobnik, ki je leta 2006 pri 15-ih letih umrl za levkemijo. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrosrčnosti in čudežev, ki se dogajajo po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Cerkev ga je za blaženega razglasila 10. 10. 2020.

Carlo je bil v večini pogledov običajen najstnik. Rad je imel računalnike, gledal filme in igral videoigre, rad je imel živali in z njimi snemal zabavne videe…

Po drugi strani je bil v marsičem izjemen. Živel je globoko prijateljstvo z Jezusom in Marijo, kar se je že na zunaj kazalo v tem, da je od prvega svetega obhajila pa vse do svoje smrti vsak dan hodil k sveti maši in obhajilu, tedensko pa k sveti spovedi. Vsak dan je molil tudi rožni venec. Izredno so ga zanimali evharistični čudeži in o njih je naredil tudi spletno stran ter razstavo, ki je danes razširjena po vsem svetu (www.miracolieucaristici.org).

Njegova vera se je razlivala tudi v odnosu z drugimi saj je bil za svojo starost izredno dobrodelen. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur: sošolcem, brezdomcem, preprostim priseljencem… Bil pa je tudi zelo nadarjen programer in je pogosto opisovan kot računalniški genij.              

 

Izdala: Župnija Selca, Selca 10, 4227 Selca

Odgovarja: Damjan Prošt, župnik

 

Celotno prijanico si lahko natisnete  na spodnji povezavi. =)