Preskoči na vsebino


Oznanila, 29. navadna – misijonska, 18. 10. 2020

 

18. 10.

                Nedelja    

  29. nedelja med letom - misijonska

 

 

10h –  ++Koblar in Mici Miklavčič

 

19. 10.

 

                Ponedeljek   

sv. Pavel od Križa, duhovnik

 

 

 

20. 10.

 

                     Torek 

sv. Irena, mučenka

 

 

21. 10.

 

                  Sreda       

sv. Uršula, devica, mučenka

 

 

 

22. 10.

 

                  Četrtek

 sv. Janez Pavel II., papež

 

 

 

23. 10.

 

               Petek   

sv. Janez Kapistran, duhovnik

 

19h – Franc Hribernik

 

24. 10.

 

              Sobota   

sv. Anton Marija Klaret, škof, redovni ustanovitelj

 

19h  – ++starši Šifrar in Gregorc

 

25. 10.

                Nedelja    

  30. nedelja med letom

prestavi se ura na zimski čas

 

10h –  Gabrijel Eržen

Danes obhajamo misijonsko nedeljo. Svoje darove za misijone boste lahko oddali prihodnjo nedeljo. Vsi mašni nameni bodo maševani v Selcih tako kot je oznanjeno v nedeljo pa bo med 8. in 9. uro možnost prejetja svetega obhajila, kot so navodila spodaj. Prihodnjo nedeljo se ura prestavi na zimski čas.

Navodila v času epidemije COVID-19 v župnijah Selca in Bukovščica: SVETE MAŠE: Svete maše bova z br. Markom obhajala v Selcih ob urah, kot je oznanjeno v zadnjem Farnem listu. Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo prenos molitve rožnega venca na župnijski Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica.

SVETO OBHAJILO IZVEN SVETE MAŠE: Po navodilih škofov bo omogočen prejem svetega obhajila izven svete maše. Kako lahko prejmete sveto obhajilo izven svete maše? V cerkvi pred oltarjem z Najsvetejšim zmolite kesanje in Očenaš. K obhajilu pristopite sami in upoštevajte medosebno razdaljo dveh metrov; družine lahko pristopijo skupaj. Obhajilo prejmete na roko in ga spoštljivo zaužijete. Po obhajilu vas prosimo, da po krajši osebni molitvi zapustite cerkev. V cerkvi je lahko na enkrat največ 10 vernikov. Možnost za takšno sveto obhajilo bo v Selcih ob nedeljah med 7.15 do 8.15 ter med 10.45 do 12.00. V Bukovščici bo takšna možnost ob nedeljah med 8. in 9. uro. (Razen to nedeljo, 18. 10., ker bo zaradi asfaltiranja cesta zaprta.)

VEROUK   Starši veroučencev naprošeni, da z otrokom vsak teden pogledate in naredite eno lekcijo naprej. Ob nedeljah povabljeni, da spremljate sveto mašo po spletu, TV ali radiu ter v liturgični zvezek napišete odgovor na vprašanje. Veroučenci od 4. razreda naprej vabljeni, da si vsak dan vzamete ENO minuto za branje Svetega pisma in to Lukovega evangelija. Vsi veroučenci povabljeni, da doma vsak večer povabite družino k skupni večerni molitvi. Razne spodbude in pripravljene kateheze lahko najdete na internetni strani pastoralnega portala Pridi in poglej.   ŽUPNIJSKA PISARNA IN NAROČANJE SVETIH MAŠ Za morebitna potrdila ali druge potrebne dokumente prej pokličite župnika Damjana. Naročilo svete maše lahko oddate tako, da napišete na list svoj namen ter datum, kdaj bi želeli imeti sveto mašo in če želite svojo telefonsko številko, da vam sporočim, kdaj bo sveta maša, list zaprete v kuverto in kuverto oddate v poštni nabiralnik na župnišču ali pošljete po pošti na Župnija Selca, Selca 10, 4227 Selca.

 

nujnih primerih, kot je previdevanje bolnikov ali primer smrti, vas prosimo, da se obrnete na

g. župnika Damjana GSM 041/798 376, ali duhovnega pomočnika br. Marko GSM  041 288 885.

 
Print Friendly and PDF