Preskoči na vsebino


Delavnice 2017

Veste, zakaj se že ob 8.15 začne delati vrsta pred selško cerkvijo? Tam nekje pet čez pol začno animatorji vpisovanje v delavnice … Tudi letos so vse zanimive, spodbujajo bodisi naše socialne veščine bodisi različne sposobnosti in talente, prav pri vsaki pa se udeleženci lahko nauče kaj novega.

Da boste tudi ostali obiskovalci naše spletne strani vedeli, v čem se urijo naši udeleženci, ali pa da se boste udeleženci lažje odločili, kam bi se prijavili v četrtek, petek ali soboto, ponujamo opis delavnic.

 

 1. USTVARJALNA DELAVNICA

Na delavnici se vsi zelo zabavajo. Balončke polnijo z moko in dobijo prav prisrčne igračke. Ustvarjajo pa tudi lepljenke s semeni.

 1. PIŠČANČKI

Glavni izdelek te delavnice je – ne boste verjeli! – piščanček! Ustvarijo ga iz glinenih lončkov, perja, barve, lepila … Pa tudi slamice se najde v tej delavnici. Več pa izveste, če se pridružite ali povprašate.

 1. PRITRKOVALSKA DELAVNICA

Ta delavnica se povzpne najvišje. In je najbolj hrupna – takrat, ko gre zares, torej po 12. uri. Mladi glasbeniki (ja, govorim o glasbi zvonov!) se najprej na ceveh učijo različnih pritrkovalskih melodij, potem pa skušajo čim bolj ubrano zaigrati na zvonove same.

 1. ŠPORTNA

Pravi športniki potrebujejo res veliko športa! Vsi oratorijski udeleženci so razmigavanja sicer deležni na velikih igrah po kosilu, največji zanesenjaki pa igrajo različne igre z žogo (neverjetno popularen je nogomet), balinajo … Sami si izberejo dejavnost in … uživajo!

 1. VŽIGANJE V LES

Delavnico predstavljamo skozi oči in besedami enega od animatorjev (najbrž boste uganili, katerega):

»V spodnjem nadstropju sloni neka soba. Tam se dogajajo magične stvari. Notri se vžiga na les. Miha Marenk je vodja skupine té vsak dan. Stanko Rovtar, Nejc Jagodic in Luka Kokalj pa so moji služabniki. Do zdaj služijo kar v redu. Ta delavnica je bila zelo obiskana. Hvala za branje. Skupina vžigalcev.«

 1. NAJBOLJŠA VARUŠKA

Zakaj je ta delavnica res dobra?

Ker se veliko novega naučiš o dojenčkih – učijo in preizkusijo namreč, kako se jih »rihta« - drži, previja, hrani, podre kupček … Ogledajo si celo filmček o razvoju otroka od spočetja do rojstva. Animatorki sta ugotovili, da nekateri res že obvladajo!

 1. ZAPESTNICE

Udeleženci izdelujejo različne vrste zapestnic – bodisi iz pavlic bodisi iz perlic. Bi radi urili svoje prste in uživali, obkroženi z najrazličnejšimi barvami – pridite na ZAPESTNICE, ali pa si jih vsaj oglejte!

 1. FRIZERSKA

Želja marsikatere udeleženke, kaj šele udeleženca. Saj se otroci preizkusijo kot frizerji in kot modeli. Imajo kup pripomočkov – elastike, lasnice, ravnalec in kodralec las, žele … Če vidite otroka, ki ima zeleno-roza-moro-… frizuro … – Ne, ni povzročal nereda v tovarni z barvami, ampak je bil na frizerski delavnici.

 1. DRUŽABNE IGRE

Kako pregnati dolgčas? Družabne igre so odlična ideja. Igre s kartami, ročni nogomet, biljard … Zraven pa glasba in dobro počutje je zagotovljeno!

 1. POŠASTKE

Ne, ne gre za hišo strahov … Pod vodstvom in nadzorom treh izjemno prijaznih animatork si vsak lahko sešije pošast po lastnem okusu! Oziroma lastni želji – pošasti niso primerne za uživanje.

 1. PLESNA DELAVNICA

Zaslišiš glasbo, pa telo kar želi nekaj migat … Ampak kako? Naj grem v levo, desno, naprej, nazaj? Morda naredim poskok. No, samo da ne bi obupan obsedel v kotu.! Ideje za umetniško izražanje s telesom dobite v tej delavnici. Kako zaplesati posamezno, skupinsko, v paru … Animatorke pa so seveda pripravile tudi plesne igrice.

 1. MOJE PESMI – MOJE SANJE

Morda je kdo posumil, da si udeleženci ogledajo skrajno simpatičen film s tem naslovom … Nak, ne bo tako. Tej delavnici nekateri po domače rečejo kar glasbena. Ustvarjajo pa tako z rokami kot z glasovi. Avtorica tega članka je bila navdušena nad kastanjetami!

 1. KUHARSKA

Na oratoriju se dobro je. To je dejstvo! (Hvala tudi vsem domačim slaščičarkam in slaščičarjem, ki nas vsakodnevno razvajate s svojimi dobrotami.) Na kuharski delavnici pa zamešajo, spečejo in okrasijo slastne … Ha, ne povem! Malo povprašajte ali pa se vpišite. Med peko pa dolgčas preganjajo z igrami, petjem … Vsi so nasmejani – to že nekaj pove!

 1. FIMO MASA

Odličen material za ustvarjanje! Vsak udeleženec izdela svojo Marijo, potem pa, ko jim ostane čas, svoji domišljiji in spretnim prstom dajo prosto pot. In ne boste verjeli – tudi v tej delavnici pečejo!

 1. SKAVTSKA

Kaj pa opiše našo zadnjo delavnico? Narava, uživanje v dobri družbi, skavtske igre, delanje vozlov, twist – kako ga narediti in pojesti … Seveda se je lahko udeležijo tudi tisti, ki sicer niso skavti. Ker s skavti je vedno fajn!

 

Je zanimivo na našem oratoriju, kajne?

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF