Preskoči na vsebino


2. zakonska skupina

Našo zakonsko skupino sestavljamo pari iz različnih župnij. Iz domače župnije prihajajo Petra in Lojze ter Andreja in Damjan. Iz župnije Javorje prihajajo Ivanka in Peter ter Maja in Blaž, iz župnije Trata - Gorenja vas pa prihajava Tončka in Tine.

Naša zakonska skupina deluje po programu društva »Družina in življenje«, ki  za zakonce poleg programa zakonskih skupin organizira tudi duhovne vikende za zakonce, počitniško duhovni teden za družine in podobno.

Zbiramo se ob ponedeljkih enkrat na mesec v župnišču. Pogovarjamo se predvsem o odnosih med zakonci ter o vzgoji otrok na podlagi Božje besede iz Svetega pisma, včasih pa se dotaknemo tudi drugih duhovnih tematik. Vsak  mesec pripravlja temo drug par. Veliko nam pomeni tudi prisotnost župnika in duhovnega pomočnika, ki dasta piko na i posamezni tematiki. Na kuncu vsakega šolskega leta pa naredimo zaključno srečanje skupaj z našimi otroci.

V skupini si izmenjamo tudi veliko izkušenj o vzgoji otrok, saj imamo podobno stare otroke, sami zakonci pa smo v povprečju stari 40 let. Bogu smo hvaležni za vsa ta srečanja, s katerimi eden drugega bogatimo.

Zakonska je zakon!

Tončka in Tine Ažbe

Lokacija:
Print Friendly and PDF