Preskoči na vsebino


Farni list št.16 (28.11.2021)

ADVENT – ČAS SREČANJA, SPREOBRNJENJA IN PRIČAKOVANJA

Advent, ki ga pričenjamo s prvo adventno nedeljo, je čas pričakovanja drugega Jezusovega prihoda, ki bo prišel v slavi kot sodnik in je čas priprave na praznovanje Jezusovega rojstva (božiča). To pričakovanje in ta priprava pa ni nikakršno mrtvilo, ni podobno človeku, ki stoji na avtobusni postaji, se dolgočasi in čaka na avtobus ter morda občasno pogleda ali že prihaja. Adventni čas je dejaven čas. Prvo, kar moramo v tem času storiti, je, da odpremo svoja srca Bogu in njegovi besedi. Ta nam bo v adventu povedala, da je treba pripraviti pot, izravnati steze, kar pomeni, da se ne smemo izmikati in odlašati. Znižati moramo tudi griče prevzetnosti in ošabnosti. Odstraniti iz srca vsako mržnjo, nasprotovanje, hudobijo. Potruditi se moramo, da se bomo srečali sami s seboj, s prijatelji, s starši, z otroki in v dobro opravljeni adventni spovedi seveda z Njim, z Bogom, ki nam je dal življenje in nam ga vedno znova podarja.

Prižgimo luč molitve, zjutraj in zvečer, pred jedjo in po jedi. Vsakdanje delo opravljajmo z veseljem kot darovanje za druge. NE samo ob nedeljah in praznikih, tudi ob delavnikih  se kdaj udeležimo sv. maše. Tako bo naš duhovni adventni venček vedno lepši, luč na njem vedno močnejša in na koncu bo zasijala v vsej svoji svetlobi. Samo tako bo tudi advent bogat, rodoviten in božič globoko doživet in poln pravega veselja.

 

OBVESTILA

 • V adventu ob nedeljah ob 14. uri vabljeni v farno cerkev k adventni pobožnosti. Pred Najsvetejšim bomo prosili in molili za mlade pare in tudi  za tiste, ki že imajo otroke in živijo skupaj, da bi sklenili zakrament svetega zakona. Ravno tako vabljeni, da v svoje domove v času adventa sprejmete podobo Fatimske Matere Božje in se ob njej zbirate k družinski molitvi.
 • V ponedeljek, 29. 11., se prične devetdnevnica pred praznikom Brezmadežne.
 • V torek, 30. 11., ste k sveti maši in molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani z Rudna.
 • V torek, 30. 11., bo ob 19. uri v cerkvi srečanje za starše veroučencev 3. in 8.  razreda.
 • V četrtek, 2. 12., boste lahko otroci od 17. ure naprej v župnijski Krekovi dvorani predstavili knjige za Slomškovo bralno priznanje. Potrebno je prebrati vsaj tri knjige s pripravljenega seznama (http://sku.rkc.si/wp-content/uploads/2021/09/SBP-2021-2022_zgibanka_ekran.pdf) ali po svoji izbiri z versko vsebino. Možna bo tudi izposoja knjig.
 • V noči s petka, 3. 12., na soboto, 4. 12., bo tiho celonočno češčenje Najsvetejšega. Lepo vabljeni k molitvi, še posebej za nove duhovne poklice in blagoslov sinode.
 • V nedeljo, 5. 12., bo med sveto mašo ob 10. uri predstavitev članov novega pastoralnega sveta. Novi Župnijski pastoralni svet je medžupnijski. V njem je 16 predstavnikov Selške župnije in 6 iz Bukovščice. Iz Selške župnije so člani: Irma Rihtaršič, Marija Tavčar, Meta Potočnik, Lili Tolar, Tadeja Tavčar, Ana Prevc Megušar, Monika Pegam, Anton Nastran, Jernej Bešter, Marjan Thaler, Jože Pollak, Janez Thaler, Primož Tolar, Alojzij Kokalj, Jure Štibelj in Gregor Gartner.
 • V nedeljo, 5. 12., bo po sveti maši Miklavž v župnijski cerkvi obiskal naše otroke, pevce in ministrante. Starši prijavite otroke do ponedeljka, 29. 11., zjutraj. Prispevek znaša 15 €.
 • V torek, 7. 12., ste k sveti maši in molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani s Prtovča in Podlonka.
 • V petek, 10. 12., ima ob 20.30 srečanje tretja zakonska skupina.
 • V torek, 14. 12., ste k sveti maši in molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani iz Lajš in Kališ.
 • V četrtek, 16. 12., se začne božična devetdnevnica. Pomagala nam bo odkrivati božično skrivnost in nas notranje uglasiti za sprejem božičnega sporočila. Radi prihajajte k devetdnevnici tako otroci in mladina kot tudi odrasli. Otroci boste svečke za sprevod z Marijo dobili v cerkvi.
 • V soboto, 18. 12., bo srečanje za animatorje oratorija. Srečanje se prične ob 18. uri s sveto mašo.
 • V nedeljo, 19. 12., bo ob 10. uri oratorijska sveta maša.
 • V nedeljo, 19. 12., nas bodo med sveto mašo ob 10. uri obiskali dijaki Gimnazije Želimlje. Po maši vas vabijo na pecivo pred cerkvijo, kjer boste lahko kupili ročno izdelane voščilnice in tako pomagali dijakom, ki težko plačujejo šolanje. Že v naprej hvala za vsak vaš dar.
 • VEROUČNE POČITNICE za otroke (obeh župnij) bodo od 20. 12. 2021 do 9. 1. 2022. S ponedeljkom, 10. 1., se ponovno začne verouk. Otroci, prihajajte k svetim mašam!
 • BOŽIČNA SPOVED

Otroci:  v tednu po 3. adventni nedelji; mladina: v soboto, 18. 12., po večerni sveti maši; odrasli: v nedeljo, 29. 12., ob 17.30 (na voljo bomo trije spovedniki). Spoved boste lahko opravili tudi med božično devetdnevnico po sveti maši.

 • NAROČNINE ZA VERSKI TISK ZA LETO 2022

Ognjišče: 35 €,  Družina:  130 €;  Mohorjeve knjige: 51 €, Mohorjev koledar: 20 €.

 

Celoten farni list si lahko oogledate na spodnji povezavi!!!
Lokacija:
Print Friendly and PDF