Preskoči na vsebino


Oznanila, 1. adventna – 28. 11. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 12 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Bog povrni za vse današnje darove, ki ste jih namenili za Karitas. Tudi vam otroci, hvala, da ste se odpovedali igrači in jo darovali drugemu otroku.

V adventu ob nedeljah ob 14. uri vabljeni v farno cerkev k adventni pobožnosti. Pred Najsvetejšim bomo prosili in molili za mlade pare in tudi  za tiste, ki že imajo otroke in živijo skupaj, da bi sklenili zakrament svetega zakona. Ravno tako vabljeni, da v svoje domove v času adventa sprejmete podobo Fatimske Matere Božje in se ob njej zbirate k družinski molitvi.

Jutri se prične devetdnevnica pred praznikom Brezmadežne.

V torek ste k sveti maši in molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani z Rudna.

V torek bo ob 19. uri v cerkvi srečanje za starše veroučencev 3. in 8.  razreda.

V četrtek boste lahko otroci od 17. ure naprej v župnijski Krekovi dvorani predstavili knjige za Slomškovo bralno priznanje. Potrebno je prebrati vsaj tri knjige s pripravljenega seznama ali po svoji izbiri z versko vsebino. Možna bo tudi izposoja knjig.

V noči s petka na soboto bo tiho celonočno češčenje Najsvetejšega. Lepo vabljeni k molitvi, še posebej za nove duhovne poklice in blagoslov sinode. Zadaj je seznam v katerega se lahko vpišete.

V nedeljo bo med sveto mašo ob 10. uri predstavitev članov novega pastoralnega sveta. Novi Župnijski pastoralni svet je medžupnijski. V njem je 16 predstavnikov Selške župnije in 6 iz Bukovščice. Iz Selške župnije so člani: Irma Rihtaršič, Marija Tavčar, Meta Potočnik, Lili Tolar, Tadeja Tavčar, Ana Prevc Megušar, Monika Pegam, Anton Nastran, Jernej Bešter, Marjan Thaler, Jože Pollak, Janez Thaler, Primož Tolar, Alojzij Kokalj, Jure Štibelj in Gregor Gartner.

V nedeljo bo ob 15. uri Miklavž v farni cerkvi obiskal naše otroke, pevce in ministrante. Starši prijavite otroke do jutri (ponedeljka) zjutraj. Prispevek znaša 15 €.

Zadaj pod zvonikom si lahko kupite Marijanski koledar in Pratiko in vzemite nov Farni list.

Lokacija:
Print Friendly and PDF