Preskoči na vsebino


Oznanila, 31. navadna – 31. 10. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Danes ob 14. uri molitev rožnega venca v farni cerkvi vodijo možje.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih danes namenili za cerkev.

Jutri na praznik Vseh svetih in v torek na dan vernih duš ste vabljeni k svetim mašam in k molitvi rožnega venca v farno cerkev. Če bo jutri ob koncu svete maše ob 14. uri deževalo, bodo molitve za rajne v cerkvi. Duhovnik bo potem sam šel sam na pokopališče in blagoslovil grobove. Jutri, na praznik Vseh svetih ob 17-ih naj po podružnicah k molitvi rožnega venca 3 x po 5 minut vabijo tudi glasovi zvonov. Jutri bodo mladi ob 18-ih imeli molitev na pokopališču. Povabljeni tudi, da namesto cvetja in sveč darujte za svete maše in tako pomagate dušam v vicah in duhovnikom, ki nimajo dovolj svojih mašnih namenov. Tudi radi izpolnite pogoje za popolni odpustek. Še lahko naročite molitve za rajne v mesecu novembru.

Na praznik Vseh svetih bo pri vseh mašah nabirka za cerkev.

V petek bo poleg oznanjene svete maše tudi 7. dan za Alojza Bernika.

V noči s petka na soboto bo tiho celonočno češčenje Najsvetejšega. Lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice in naše drage rajne. Zadaj pod zvonikom je seznam v katerega se lahko vpišete za uro češčenja.

V nedeljo, danes teden, je zahvalna nedelja. Cerkev  temu primerno okrasite. Pri vseh mašah bo darovanje za župnika Damjana.

V nedeljo ima srečanje peta zakonska skupina.

Romanji za moške in kmete odpadeta zaradi širjenja epidemije.Zadaj pod zvonikom si lahko kupite Marijanski koledar in Pratiko.

Škofijska Karitas Ljubljana vabi, da se priključite akciji STISKA, s katero zbirajo sredstva za nakup hrane in pomoč ljudem pri plačilu osnovnih življenjskih stroškov. Pomagate lahko z enkratnim plačilom položnice, lahko pa izpolnite prijavnico in postanete redni darovalci Karitas z mesečnim prispevkom 3 €. Položnice in prijavnice so vam na voljo na mizi pod zvonikom.

Lokacija:
Print Friendly and PDF