Preskoči na vsebino


Oznanila, 28. navadna – 10. 10. 2021

 

10. 10.

                Nedelja    

28. nedelja med letom

           

 

  8h –  ++starši Bajt ter Marica in Ančka

 

11. 10.

 

                Ponedeljek   

Janez XXIII., papež

 

 

 

12. 10.

 

                     Torek

Maksimiljan Celjski, mučenec

 

 

13. 10.

 

                  Sreda       

Kolman, mučenec

 

 

 

14. 10.

 

                  Četrtek

Kalist I., mučenec, papež       

 

 

 

15. 10.

 

                  Petek

Terezija Avilska, devica, cerkvena učiteljica

 

18h –  Ivan Benedik

 

16. 10.

 

              Sobota   

Marjeta marija Alakok, devica, redovnica

 

18h –  Gabrijela Rihtaršič

 

17. 10.

                Nedelja    

29. nedelja med letom

           

 

  8h –  Vinko Klemenčič (sosedje)

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Smo v mesecu oktobru, mesec pobožnosti rožnega venca. Vabljeni k molitvi doma in tudi v cerkev. Veroučenci vabljeni, da k molitvi rožnega venca in sveti maši skupaj s svojimi starši pridete vsaj enkrat med tednom. In sicer 2. in 4. razred ob petkih, ostali pa v soboto. Molitev rožnega venca se prične 30 minut pred sveto mašo. Ob nedeljah pa bomo sedaj na koncu izpostavili Najsvetejše ter skupaj zmolili litanije Matere Božje in desetko rožnega venca.

Danes se zaključuje Teden za življenje z geslom »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«. Kultura skrbi za drugega je gotovo najprej značilna za ožjo družino, kjer skrbijo starši za otroke in zakonci drug za drugega, ter za stare starše in tudi prastarše. Kultura skrbi za drugega pa je tudi širša, opira se navzven, gre preko generacij, razteza se v širšo družbo. Povabljeni še naprej k molitvi, še bolj pa k vsakodnevnim drobnim dejanjem veselja do življenja in skrbi drug za drugega.

V soboto bo v Selcih srečanje za vse mlade (dijaki, študentje in devetošolci), ki bi želeli sodelovati na Oratoriju kot animatorji. Srečanje se prične s sveto mašo. Srečanje je obvezno za vse, ki boste sodelovali na zimskem oratorijskem dnevu, ki bo v soboto, 19. februarja.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih namenili za cerkev.

Zadaj je na razpolago Vincencijev koledar – vzemite tudi kuverto s spremnim pismom in položnico. Vzemite tudi novo številko Misijonskih obzorij, Prijatelja in Farni list.

nujnih primerih, kot je previdevanje bolnikov ali primer smrti, vas prosimo, da se obrnete na

g. župnika Damjana GSM 041/798 376.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF