Preskoči na vsebino


Oznanila, 28. navadna – 10. 10. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Smo v mesecu oktobru, mesecu pobožnosti rožnega venca. Vabljeni k molitvi doma in tudi v cerkev. Veroučenci vabljeni, da k molitvi rožnega venca in sveti maši skupaj s svojimi starši pridete vsaj enkrat med tednom. In sicer 1., 2. in 3. razred ob torkih, 4. in 5. razred ob četrtkih, 6. in 7. razred ob sobotah ter 8. in 9. razred ob petkih. Molitev rožnega venca se bo pričela 30 minut pred sveto mašo. Danes ob 14. uri molitev rožnega venca vodijo člani ŽPS mladi, prihodnjo nedeljo pa zakonci.

Danes zaključujemo Teden za življenje z geslom »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«. Kultura skrbi za drugega je gotovo najprej značilna za ožjo družino, kjer skrbijo starši za otroke in zakonci drug za drugega, ter za stare starše in tudi prastarše. Kultura skrbi za drugega pa je tudi širša, odpira se navzven, gre preko generacij, razteza se v širšo družbo. Povabljeni še naprej k molitvi, še bolj pa k vsakodnevnim drobnim dejanjem veselja do življenja in skrbi drug za drugega.

Naročite lahko molitve za rajne v mesecu novembru.

V torek ste k sveti maši in molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani s Praprotna, Sv. Tomaža in Sp. Luše.

V soboto bo srečanje za vse mlade (dijake, študente in tudi devetošolce), ki bi želeli sodelovati na Oratoriju kot animatorji. Srečanje se prične s sveto mašo! Srečanje je obvezno za vse, ki boste sodelovali na zimskem oratoriju, ki bo v soboto, 19. februarja.

V nedeljo bo ob 10. uri oratorijska sveta maša.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih darovali za cerkev.

Zadaj pod zvonikom je na mizi na razpolago Vincencijev koledar – vzemite tudi kuverto s položnico in spremnim pismom za kaj in kako so bili vaši darovi porabljeni v preteklih letih in za kaj bodo letošnji.

Vzemite tudi novo številko Misijonskih obzorij, Prijatelja in Farni list.

 

Vabilo na slovesno sveto mašo ob pričetku sinode

v Nadškofiji Ljubljana

 

Sinoda‹ je starodavna beseda v izročilu Cerkve, ki nakazuje pot, po kateri skupaj hodi Božje ljudstvo.

Če so se doslej sinode odvijale kot zasedanja škofov skupaj s papežem in pod njegovim vodstvom, papež Frančišek na tokratno sinodo vabi vse Božje ljudstvo.

Navdušeno nas spodbuja, naj stopimo na pot, na kateri bomo v poslušanju drug drugega lahko laiki, redovniki, duhovniki in škofje skupaj in preko lastne izkušnje prepoznavali, kaj nam v  naši krajevni Cerkvi pomaga živeti občestvo, doseči sodelovanje in se odpreti poslanstvu. Novo odkrivanje teh treh razsežnosti skupne hoje nam bo omogočilo proces ponižnega skupnega učenja, na kakšen način nas Bog kliče, naj bomo Cerkev tretjega tisočletja.

V naši nadškofiji bomo v to dogajanje vstopili v nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri, ko bo v ljubljanski stolnici slovesna sveta maša. Zelo bom vesel, če se mi boste ob tej priložnosti pridružili tudi laiki in župnik vaše župnije, da bomo skupaj prosili za blagoslov poti, na katero stopamo.

Papež Frančišek nas ob začetku sinode spodbuja: »Vabim vas k molitvi, da bi nam razmišljanja  in izmenjave med tem zbiranjem  pomagale odkrivati veselje nad tem,  da smo Božje ljudstvo, ki hodi skupaj,  v poslušanju vseh« in na vse sodelujoče kliče Božjega blagoslova.

Tudi sam se pridružujem tej njegovi spodbudi in vas vse vabim, da odgovorimo na njegovo povabilo ter pogumno stopimo na pot skupnega prepoznavanja, k čemu nas Sveti Duh vabi danes, da bomo vedno bolj Cerkev, ki bo zaradi našega pričevanja privlačna tudi za tiste, ki Kristusa še niso spoznali.                  

msgr. Stanislav Zore OFM, nadškof

Lokacija:
Print Friendly and PDF