Preskoči na vsebino


Oznanila, 27. navadna – 3. 10. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Smo v mesecu oktobru, mesecu pobožnosti rožnega venca. Vabljeni k molitvi doma in tudi v cerkev. Veroučenci vabljeni, da k molitvi rožnega venca in sveti maši skupaj s svojimi starši pridete vsaj enkrat med tednom. In sicer 1., 2. in 3. razred ob torkih, 4. in 5. razred ob četrtkih, 6. in 7. razred ob sobotah ter 8. in 9. razred ob petkih. Molitev rožnega venca se bo pričela 30 minut pred sveto mašo. Danes ob 14. uri molitev rožnega venca vodijo člani ŽPS, prihodnjo nedeljo pa mladina.

Danes je žegnanje na Prtovču v nedeljo pa bo tu v Selcih.

Od danes do prihodnje nedelje poteka Teden za življenje z geslom »Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega«. Kultura skrbi za drugega je gotovo najprej značilna za ožjo družino, kjer skrbijo starši za otroke in zakonci drug za drugega, ter za stare starše in tudi prastarše. Kultura skrbi za drugega pa je tudi širša, opira se navzven, gre preko generacij, razteza se v širšo družbo. Povabljeni k molitvi, še bolj pa k vsakodnevnim drobnim dejanjem veselja do življenja in skrbi drug za drugega.

V petek ima ob 20.30 srečanje tretja zakonska skupina.

Zadaj pod zvonikom je na mizi na razpolago Vincencijev koledar – vzemite tudi kuverto s položnico in spremnim pismom za kaj in kako so bili vaši darovi porabljeni v preteklih letih in za kaj bodo letošnji.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih darovali za cerkev.

Umrl je Vinko Rant po domače Mehnetov iz Dolenje vasi 17. Pogreb bo v sredo bo 16. uri. Najprej bo slovo na pokopališču in nato sveta maša. Od 10. ure naprej bo žara v mrliški vežici. Spomnite se ga v svojih molitvah.

Lokacija:
Print Friendly and PDF