Preskoči na vsebino


Farni list št.13 (26.9.2021)

PREDLOGI ZA IZBOR ČLANOV ŽPS

 

Nadškof Stanislav Zore je za datum izbire novih članov ŽPS potrdil nedeljo,        26. 9. – Slomškovo nedeljo. Za življenje župnije in uspešno delo v ŽPS, ki naj bi župniku pomagal pri načrtovanju, spremljanju, spodbujanju in izvajanju pastoralnega dela, ni vseeno, koga predlagamo ali izberemo. Ob predlaganju novih članov v ŽPS je treba razumeti, ali ima oseba, ki jo nameravate predlagati, določene pogoje. Poleg trdne vere, nravnega življenja, prejetih zakramentov uvajanja (krst in birma), neke splošne razgledanosti in starosti vsaj 16 let, so potrebne tudi druge kvalitete. Potrebne so primerne socialne in krščanske kreposti, na primer priljudnost in prijaznost, odkritost, da ima pogum povedati svoje mnenje dobronamerno in z ljubeznijo, širokosrčnost, da ne ostaja pri malenkostih in zna razločevati, kaj je važno, glavno in kaj manj pomembno.

Dragi verniki! Potrudimo se za dobro izbiro. V ta namen zlasti v tem tednu, ki je pred nami, veliko molimo. Naj Sveti Duh kot nekoč pri izbiri prvih diakonov pomaga izbrati osebe, može, žene in mlade, ki bodo znotraj župnijskega občestva znale graditi občestvo različnih generacij, karizem in služb, ki bo živelo svoje poslanstvo in pomagalo zgraditi iz župnije dom in zgledno živo občestvo občestev.

Prosim vas, da za člane Župnijskega pastoralnega sveta v mandatnem obdobju 2021-2026 predlagate tri župljane iz vašega okolja. V novem ŽPS bo v Selcih 16 članov, to pa zato, ker bodo seje potekale skupaj s člani iz Bukovščice in bo pastoralni svet medžupnijski. 11 članov predlagate verniki, 5 pa jih je po službeni dolžnosti ali so predstavniki skupin. Verniki iz župnije Selca predlagate v ŽPS predstavnika iz naslednjih vasi oz. okolišev: Selca, Dolenja vas, Rudno, (Češnjica, Studeno), Bukovica, Ševlje, (Praprotno, Sv. Tomaž in Spodnja Luša), (Lajše in Kališe), (Topolje in Zabrekve), (Stirpnik, Golica in Ojstri vrh), (Podlonk in Prtovč).

V novem ŽPS v Bukovščici bo 6 članov. 4 člane predlagate verniki, 2 pa sta po službeni dolžnosti ali sta predstavnika skupin. Verniki iz župnije Bukovščica predlagate v ŽPS po enega predstavnika iz Bukovščice, Knap,  (Lavtarski vrh, Čepulje), (Pozirno, Strmica).

V soboto, 18. 9., in nedeljo, 19. 9., boste dobili zadaj na mizici volilni listek, ki ga boste v soboto, 25. 9., ali v nedeljo, 26. 9., oddali v volilno skrinjico.

 

Celoten farni list si lahko ogledate na spodnji povezavi!!!
Lokacija:
Print Friendly and PDF