Preskoči na vsebino


Oznanila, 26. navadna – 26. 9. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev.

Nadškof Stanislav Zore je za datum izbire novih članov ŽPS potrdil današnjo - Slomškovo nedeljo. Danes lahko tu pred oltarjem volilni listek oddate v volilno skrinjico. Hvala vsem, ki volite oz. predlagate nove člane in s tem tudi pokažete, da vam ni vseeno za župnijo.

V četrtek se je pričela devetdnevnica pred Pohodom za življenje, ki bo v soboto.  Ob 9.30 bo zbor pred Šetjakobsko cerkvijo v Ljubljani. Prizadevanje za življenje nerojenih otrok je v prvi vrsti duhovni boj, zato je prav, da se Slovenija pred Pohodom za življenje poveže v molitvi. Splav je večja in hujša nevarnost za naš narod kot Covid 19. V zadnjih 70 letih je umrlo zaradi splava en milijon otrok (povprečno 39 na dan). V okviru Pohoda za življenje si prizadevajo, da bi slovenski verniki zmolili en milijon Zdravih Marij za te umorjene otroke. Povabljeni, da se pridružite tej pobudi. Več si lahko preberete tako, da v google vpišete: pohod za življenje ali 24kul.

V petek se začne mesec oktober – mesec pobožnosti rožnega venca. Vabljeni k molitvi doma in tudi v cerkev. Veroučenci vabljeni, da k molitvi rožnega venca in sveti maši skupaj s svojimi starši pridete vsaj enkrat med tednom. In sicer 1., 2. in 3. razred ob torkih, 4. in 5. razred ob četrtkih, 6. in 7. razred ob sobotah ter 8. in 9. razred ob petkih. Molitev rožnega venca se bo pričela 30 minut pred sveto mašo. V  nedeljo ob 14. uri molitev rožnega venca vodijo člani ŽPS.

V petek bo obisk bolnih in ostarelih faranov na domu.

V noči s petka na soboto bo tiho celonočno češčenje Najsvetejšega. Lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice in vse splavljene otroke in njihove mame in očete. Zadaj na mizi pod zvonikom je seznam v katerega se lahko vpišete za uro molitve.

V petek bodo ob 17.30 vaje otroškega pevskega zbora. Vabljeni vsi stari in tudi novi člani zbora.

Danes je žegnanje na Sv. Mohorju v nedeljo pa bo na Prtovču.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih darovali za cerkev.

Umrl je Janez Šolar, po domače Jošcov s Praprotna 5. Pogreb bo danes ob 14. uri. Po slovesu na pokopališču bo sveta maša. 7. dan za +Janezom bo v soboto ob 19. uri.

Zadaj je na razpolago Vincencijev koledar – vzemite tudi kuverto.

Lokacija:
Print Friendly and PDF