Preskoči na vsebino


Oznanila, 25. navadna – 19. 9. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost  - PCT (za starejše od 15 let), obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje. Vsak je sam odgovoren, da izpolnjuje pogoje za vstop v cerkev. Če pride morebiti inšpekcija kršitelj predpisov (PCT) sam plača vse kazni (zase (400 €), za odgovorno osebo – župnika (400 €) in za pravno osebo – župnijo (4.000 €). Se mi tudi zdi nesmiselno klicat in plačevat varnostno službo, ker ne dobim odraslih, ki bi stali pri vratih cerkve in kontrolirali izpolnjevanje pogojev.

Nadškof Stanislav Zore je za datum izbire novih članov ŽPS potrdil nedeljo, 26. 9. – Slomškovo nedeljo. Danes lahko zadaj na mizici volilni listek, ki ga boste  v soboto ali v nedeljo oddali v volilno skrinjico. Več si lahko preberete v Farnem listu in na volilnem lističu.         

V torek ste k sveti maši in po njej k molitvi pred Najsvetejše za blagoslov naših družin še posebej vabljeni farani iz Ševelj.

V torek ima ob 20.30 srečanje druga zakonska skupina.

V četrtek se prične devetdnevnica pred Pohodom za življenje, ki bo 2. 10.  Ob 9.30 bo zbor pred Šetjakobsko cerkvijo v Ljubljani. Prizadevanje za življenje nerojenih otrok so v prvi vrsti za duhovni boj, zato je prav, da se Slovenija pred Pohodom za življenje poveže v molitvi. Devetdnevnica bo potekala od 23. 9. do 1. 10. V petek sodelujeta pri tej devetdnevnici še posebej naša župnija. Splav je večja in hujša nevarnost za naš narod kot Covid 19. V zadnjih 70 letih je umrlo zaradi splava en milijon otrok (povprečno 39 na dan). V okviru Pohoda za življenje si prizadevajo, da bi slovenski verniki zmolili en milijon Zdravih Marij za te umorjene otroke. Povabljeni, da se pridružite tej pobudi. Več si lahko preberete tako, da v google vpišete: pohod za življenje ali 24kul.

V petek bo ob 20.30 srečanje prve zakonske skupine.

Od petka do nedelje gredo naši birmanci na duhovne vaja. Vse priporočam v molitev.

Danes je žegnanje v Lajšah v nedeljo pa bo na Sv. Mohorju.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih darovali za cerkev in vzemite nov Farni list.

Lokacija:
Print Friendly and PDF