Preskoči na vsebino


Oznanila, 24. navadna – 12. 9. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi (PCT), na lastno odgovornost, obvezna je maska, razkuževanje rok in držanje varnostne razdalje.

Danes je žegnanje pri Sv. Tomažu.

Jutri v ponedeljek bo ob 16. uri pogreb +Marije Šmid po domače Zejceve s Češnjice 53. Spomnite se je v svojih molitvah. Zaradi pogreba jutri verouk in sveta maša na Prtovču odpadeta.

V torek ste k sveti maši in po njej k molitvi pred Najsvetejše za blagoslov v družinah še posebej vabljeni farani iz Topolj in Zabrekev.

V soboto bo Stična mladih. Mladi, ki ste se prijavili za srečanje spremljajte FB stran.

V nedeljo je žegnanje v Lajšah.

Nedeljo svetniških kandidatov ljubljanske metropolije – Andreja Majcna, Antona Vovka, Janeza Frančiška Gnidovca, Friderika Baraga in Antona Strleta – bomo praznovali prihodnjo nedeljo v župnijski cerkvi Marije Pomočnice kristjanov na Rakovniku. Ob 15. uri bo molitvena ura in nato somaševanje, ki mu bo predsedoval beograjski nadškof Stanislav Hočevar.

Nadškof Stanislav Zore je za datum izbire novih članov ŽPS potrdil nedeljo, 26. 9. – Slomškovo nedeljo. V pripravi na izbiro novih članov ŽPS smo danes prisluhnili pastirskemu pismu s povabilom k modri odločitvi. V soboto in prihodnjo nedeljo boste dobili zadaj na mizici volilni listek, ki ga boste v soboto, 25. 9., ali v nedeljo, 26. 9., oddali v volilno skrinjico.

Na zadnjem srečanju ŽPS je bilo dogovorjeno, da bo nedeljska sveta maša tudi ob sobotah. Povabljeni, da pridete k sveti maši že v soboto, da nas ob nedeljah ne bo preveč in vam ob poslabšanju epidemioloških razmer, ne bo potrebno stati pred cerkvijo ali odhajati domov. Tako bo že v soboto zvečer nedeljska sveta maša. Tudi se bo prihodnjo nedeljo (19. 9.) nedeljska sveta maša ob 8.30 z Bukovice prestavila v Selca, ker je v Selcih več prostora. Ob prvih petkih pa bo sveta maša na Bukovici.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih namenili za cerkev.

Lokacija:
Print Friendly and PDF