Preskoči na vsebino


Oznanila, 16. nedelja med letom – 18. 7. 2021

V naših župnijah (Selca, Bukovščica) se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi, na lastno odgovornost, obvezna je maska in držanje varnostne razdalje.

V četrtek ste ob 19.30 k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice še posebej vabljeni farani s Praprotna, Sv. Tomaža in Spodnje Luše.

V soboto bo poleg oznanjene svete maše tudi 7. dan za Nežo Pegam.

Zahvaljujem se vam za vse današnje darove, ki ste jih namenili za potrebe cerkve. Bog povrni!

V nedeljo se bo od nas poslovil duhovni pomočnik Marko. Pri vseh treh svetih mašah (ob 6.30, na Bukovici in ob 10-ih) bo zanj darovanje v zahvalo in pomoč.

V nedeljo, danes teden, je Krištofova nedelja. To je dan, ko se bomo Bogu zahvalili za to, da smo gibljivi, da se lahko vozimo iz kraja v kraj, da lahko opravljamo svoje poklicne dolžnosti, poskrbimo za vsakdanji kruh, se družimo in občudujemo lepoto narave in drugih krajev. Pri vseh mašah bo  blagoslov avtomobilov, da bi nas Bog na priprošnjo svetega Krištofa varoval na vseh poteh življenja. Seveda vas pa tudi lepo prosim, da ob tej priložnosti namenite svoj dar v zahvalo za srečno prevožene kilometre. Z vašim darom MIVA Slovenija poskrbi za prepotrebna vozila našim misijonarjem. Naj vas vodi geslo: »Za MIVO darujem, življenja rešujem!« Že v naprej se vam zahvaljujem v imenu misijonarjev za vsak vaš dar!

V nedeljo, danes teden, bo ob 10. uri žegnanje na Sv. Miklavžu. Še prej pa bo ob 7.30 v Dolenji vasi, pred prostori Krajevne skupnosti, odkritje in blagoslov spominske plošče prof. dr. Antonu Ramovšu.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF