Preskoči na vsebino


Pozorno preberi!!!

OZNANILA

Na spletni strani Katoliška Cerkev si lahko preberete Izredno pismo slovenski škofov za Veliko noč 2021. Iz njega povzemam samo nekatera navodila. »V skladu z vladnim odlokom škofje podajamo naslednja navodila:

1. Svete maše z udeležbo ljudstva so do nadaljnjega odpovedane. Cerkve ostanejo odprte za osebno molitev vernikov, individualni prejem svetega obhajila in zakrament svete spovedi. Duhovniki naj vernikom omogočijo dostop do blagoslovljene vode za domačo rabo.

2. Župnijska pisarna in drugi cerkveni uradi so lahko odprti za srečanje z eno osebo samo za nujne in neodložljive zadeve, ki jih ni mogoče urediti na daljavo. 

3. Zaradi izrednih razmer naj verniki spremljajo neposredne prenose svetih maš in prazničnih bogoslužij po televiziji, radiu ali spletu.

4. Škofje določamo, da duhovniki zvonijo ob običajnih urah tako med tednom kot ob nedeljah in praznikih.«

 

IZ TEH NAVODIL SLEDI:

Vse do preklica velja, da  lahko SAMO člani ENEGA gospodinjstva skupaj ali pa posamezniki pridete k molitvi čez dan v cerkev ali pa k obhajilu po končani sveti maši. Pred in v cerkvi se ne smete zbirati in pogovarjati. V Selcih je vhod k obhajilu skozi glavni vhod, izhod pa skozi prizidek. V Bukovščici bo vhod skozi glavni vhod, izhod pa pri stranskih vratih. Pripravo in zahvalo na sveto obhajilo, iz ljubezni do bližnjega, opravite doma, da ne bo nastajala čakajoča vrsta pred cerkvijo. Vse svete maše, križev pot in blagoslov jedil boste lahko spremljali na Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica.

            Blagoslovljena voda je zadaj pri vhodu v cerkev. Če jo slučajno zmanjka me (župnika Damjana) prosim nemudoma pokličite.

    

 

VELIKI ČETRTEK

Sveta maša bo ob 19. uri. Po končani sveti maši bo možnost prejetja svetega obhajila do 21. ure. V Bukovščici bo možnost prejetja svetega obhajila med 20.30 in 21. uro.

VELIKI PETEK

Ob 15. uri bo  križev pot v farni cerkvi. Obredi velikega petka bodo ob 19. uri. Po obredih bo možnost prejetja svetega obhajila do 21. ure. V Bukovščici bo možnost prejetja svetega obhajila med 20.30 in 21. uro.

 

VELIKA SOBOTA

Blagoslov ognja in blagoslov jedil opravite doma. Oba blagoslova bosta v pisni obliki objavljena na FB strani. Blagoslov jedil bo ob 11. uri. Doma pripravite jedila in blagoslovljeno vodo. Velikonočna vigilija bo ob 19. uri. Po vigiliji bo možnost prejetja svetega obhajila do 21. ure. V Bukovščici bo možnost prejetja svetega obhajila med 20.30 in 21. uro.

 

VELIKA NOČ

Ob 6.30 bo sveta maša s procesijo po cerkvi.  Po sveti maši bo možnost prejetja svetega obhajila do 8. ure. Druga sveta maša bo ob 10. uri in po njej možnost prejetja svetega obhajila do 12. ure. V Bukovščici bo možnost prejetja svetega obhajila med 8. in 9. uro.

Lokacija:
Print Friendly and PDF