Preskoči na vsebino


Oznanila, 6. postna – cvetna - 28. 3. 2021

SVETE MAŠE POTEKAJO Z NAVZOČNOSTJO VERNIKOV. Pridite samo, če ste zdravi, prijavljeni in na lastno odgovornost. V cerkvi v  Selcih je lahko pri sveti maši največ 11 na Bukovici pa 10 družin ali posameznikov, oz. oseb, ki živijo v skupnem gospodinjstvu  (prostori so označeni). Prijave za navzočnost pri sveti maši sprejema v teh dneh do srede zvečer oba duhovnika  med 20.00 do 20.30. Prenosi svete maše bodo tudi na Facebook strani. Koliko je prostih mest pri posamezni sveti maši tudi lahko spremljate na Facebook strani.

Danes popoldne ob 2-h vabljeni v farno cerkev h pobožnosti križevega pota.

Danes popoldne ob 3-h bo pogreb Janeza Benedika (Prešnkovega ata) s Studena 8. Spomnite se ga v svojih molitvah.

Danes popoldne bo med križevim potom in takoj po pogrebni sveti maši (po 16. uri) možnost za sveto spoved. Na razpolago bova dva duhovnika. Danes bo sveta maša tudi ob 19. uri. Še se lahko prijavite, nekaj mest je še prostih.

Jutri v ponedeljek in sredo bosta sveti maši zvečer. Vse tri večere bo od 18-ih do in po sveti maši možnost za sveto spoved.

Jutri v ponedeljek bo obisk bolnih in ostarelih faranov na domu. Sporočite, če bi morda kdo na novo želel obisk duhovnika, ali pa če (zaradi različnih vzrokov) ne želite obiska duhovnika.         

Ta teden se imenuje »veliki teden«, ker so se v njem zgodili največji dogodki v Jezusovem življenju. Zares vas lepo vabim, da bi radi prihajali k obredom svetega tridnevja oz. jih zaradi omejitev spremljajte doma.  Ministrantje pridite vsak večer ob 18.30. V soboto bo zaradi omejitev več blagoslovov jedil. Vstopnico dobite zadaj na oglasni deski. Na vsakem listku je številka, ki pomeni uro blagoslova in samo tisto uro s tisto vstopnico lahko pridete k blagoslovu. Z eno vstopnico lahko pride k blagoslovu ena družina (gospodinjstvo). Vse tri večer bo do 20.30 tiho češčenje Najsvetejšega in med tem možnost za prejem svetega obhajila.

V nedeljo Gospodovega vstajenja ne smemo počastiti s procesijo, zato ni potrebno postavljati bander in sveta maša bo kot običajno ob 6.30.

Na veliko noč bodo vaši darovi namenjeni za potrebe cerkve.

Lepo prosim, da se vse dni V in PRED cerkvijo držite varnostnih ukrepov za preprečitev širjenja epidemije (maska, varnostna razdalja, razkuževanje rok, število udeležencev).

Vzemite nov Farni list in si ga pozorno preberite.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF