Preskoči na vsebino


Oznanila, 5. postna – 21. 3. 2021

V naših župnijah se svete maše darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi in na lastno odgovornost. V cerkvi v Selcih je tako lahko pri sveti maši največ 11 v Bukovščici od četrtka naprej  10 družin ali posameznikov, ki živijo v skupnem gospodinjstvu. Od cvetne nedelje naprej bo sveta maša tudi na Bukovici ob 9.15 z navzočnostjo 10 družin oz. gospodinjstev. Do te spremembe je prišlo zaradi nove uredbe, ki dovoljuje v manjših cerkvah navzočnost pri sveti maši do 10 vernikov oz. družin. Prijave za navzočnost pri sveti maši sprejema v tem tednu brat Marko vsak večer med 20.00 do 20.30. Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim za končanje epidemije in zdravo pamet politikov in nas vseh. Lepo prosim, da tisti, ki boste prišli k sveti maši, pridete tudi k rožnemu vencu in se usedete na mesta, ki so označena s številkami. V Selcih je po vsaki sveti maši še pol ure možno prejeti sveto obhajilo razen ponedeljek in sreda samo takoj po sveti maši. Ob morebitni zaostritvi razmer se vse vrne na prejšnjo stanje.

Danes popoldne ob 2-h  vabljeni v farno cerkev k pobožnosti križevega pota. Člani ŽPS se lahko javite za branje.

Danes se pričenja Radijski misijon na Radiu Ognjišče. Vabljeni k poslušanju!

Veroučenci od 4. razreda naprej imate v tem tednu v času veroučne ure spoved. Pridite kar v cerkev.

Jutri bo na Prtovču spoved za otroke ob 16. uri. Ob 16.30 pa bo sveta maša z navzočnostjo 5 družin oz. gospodinjstev. Prosim za prijave.

Jutri v ponedeljek bo ob 15.30 pogreb Marjana Hafnerja po domače Molčkovega s Praprotna 20. Spomnite se ga v svojih molitvah.

V četrtek je praznik Gospodovo oznanjenje.  Je sklep Tedna družine in lepo vabljeni k sveti maši ob 8. ali 19. uri.

V soboto ob 20. uri bo za vse mlade, ki bi želeli biti animatorji na poletnem Oratoriju prvo srečanje po zoomu. Še posebej povabljeni novi animatorji iz vrst devetošolcev in prvoletnikov in seveda tudi vsi starejši, izkušeni animatorji.  Prosim, da se prijavite Maji Demšar.

Zadaj pod zvonikom si vzemite oljčne vejice. Prostovoljni darovi so namenjeni za obnovo Istrskih cerkva. Bog povrni za vsak dar. V nedeljo bo blagoslov zelenja samo v cerkvi.       V noči na nedeljo se prestavi ura!

Priložnost za sveto spoved za mlade in odrasle je vsak dan med molitvijo pred sveto mašo ter na cvetno nedeljo ob 16. ure naprej. Na razpolago bova dva duhovnika.

Bog povrni za vse darove, ki ste jih namenili za potrebe cerkve.

Lokacija:
Print Friendly and PDF