Preskoči na vsebino


Oznanila, 3. postna – 7. 3. 2021

V naših župnijah (Selca in Bukovščica) SVETE MAŠE POTEKAJO Z NAVZOČNOSTJO VERNIKOV. Svete maše se darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi in na lastno odgovornost. V cerkvi v Selcih je tako lahko pri sveti maši največ 11 v Bukovščici pa 5 družin ali posameznikov, oz. oseb, ki živijo v skupnem gospodinjstvu. Prijave za navzočnost pri sveti maši sprejema v tem tednu br. Marko vsak večer med 20.00 do 20.30. Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim za končanje epidemije in zdravo pamet politikov in nas vseh. Lepo prosim, da tisti, ki boste prišli k sveti maši, pridete tudi k rožnemu vencu in se usedete na mesta, ki so označena s številkami. Od prihodnje nedelje, 14. 3., bo v Selcih sveta maša še ob 11. uri! V Selcih je po vsaki sveti maši še pol ure možno prejeti sveto obhajilo razen ponedeljek in sreda samo takoj po sveti maši.

Danes popoldne ob 2-h  vabljeni v farno cerkev k pobožnosti križevega pota. Člani ŽPS se lahko javite za branje. Prijavo za udeležbo niso potrebne.

V sredo je za našo župnijo slovesni praznik, DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA SV. REŠNJEGA TELESA.  Vzemite si čas in pridite molit, slavit, se zahvaljevat, prosit in častit Jezusa v presvetem zakramentu. Res lepo vabljeni, da si vzamete čas za Jezusa, ne samo z mašo ampak tudi z molitvijo. Sklep celodnevnega češčenja bo vodil g. Matej Rus, novomašnik, ki je kaplan v Železnikih. Podelil nam bo tudi novomašni blagoslov. Skozi ves dan bo na razpolago za sveto spoved vsaj en duhovnik. Navodila za molitev pred Najsvetejšim:  prve pol ure se lahko glasno moli rožni venec ali kakšna molitvena ura, druge pol ure pa naj bo v cerkvi tišina. Primer: od 8.00 do  8.30 rožni venec ali molitvena ura; od 8.30 do 9.00 tiho češčenje. Spored čaščenja po vaseh je v zadnjem Farnem listu.

Prihodnjo nedeljo je papeška nedelja. Svetega očeta Frančiška se spomnimo pri sveti maši in osebnih molitvah.

 Veroučenci povabljeni, da še naprej naredite vsak teden eno nalogo naprej, spremljate ali pridete k sveti maši in k obhajilu in si vsak dan vzemite ENO minuto za branje Svetega pisma.

Lokacija:
Print Friendly and PDF