Preskoči na vsebino


Oznanila, 6. navadna – 14. 2. 2021

V naših župnijah (Selca in Bukovščica) SVETE MAŠE POTEKAJO Z NAVZOČNOSTJO VERNIKOV. Svete maše se darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov. Pridite samo, če ste zdravi in na lastno odgovornost. V cerkvi v Selcih je tako lahko pri sveti maši največ 9 družin ali posameznikov, oz. oseb, ki živijo v skupnem gospodinjstvu (prostori bodo označeni). Prijave za navzočnost pri sveti maši sprejema v tem tednu župnik Damjan vsak dan med 20.00 do 20.30. Prenosi svete maše bodo tudi na Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica. Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim za končanje epidemije in zdravo pamet politikov in nas vseh. Lepo prosim, da tisti, ki boste prišli k sveti maši, pridete tudi k rožnemu vencu. V Selcih je po vsaki sveti maši še pol ure možno prejeti sveto obhajilo.

V sredo se s pepelnico prične postni čas. Ta dan je strogi post. Sveta maša z obredom pepeljenja bo ob 19. uri. Slovenska Karitas je za letošnji post pripravila štiri povabila: 1. preventivno spodbudo 40 dni brez alkohola 2.  zbiranje sredstev za pomoč na območju JV Evrope (na razpolago so zgibanke s položnico), 3. vabilo k poglobitvi postnega časa z molitvijo in 4. postni koledar za otroke – prijazna dejanja in peka prest v sodelovanju z revijo Mavrica. Vabljeni, da vsaj en predlog vzamete zares in se tako duhovno dobro pripravite na največji krščanski praznik. Vsa gradiva so v elektronski obliki na voljo tudi na www.karitas.si/post.

V sredo bo ob 15-ih pogreb Franca Ranta iz Selc 101. Spomnite se ga v svojih molitvah. 

V četrtek bo poleg oznanjenih svetih maš tudi 7. dan za Franca Šmida, v petek za Gregorja Hudolina in v soboto za Pavla Mohoriča.

Pri svetih mašah ob petkih bomo premišljevali Jezusov križev pot.

Do petka imate otroci čas da se prijavite na zimski oratorijski dan.

Prihodnjo nedeljo bo ob 2-h popoldne pobožnost križevega pota v farni cerkvi. Člani ŽPS se lahko javite za branje. Prijavo za sodelovanj v cerkvi niso potrebne.

Vzemite novo številko Misijonskih obzorij.

Lokacija:
Print Friendly and PDF