Preskoči na vsebino


Oznanila, 4. navadna - 31. 1. 2021

V naših župnijah (Selca in Bukovščica) bodo do četrtka  svete maše še vedno BREZ udeležbe vernikov. OD PETKA BODO SVETE MAŠE POTEKALE Z NAVZOČNOSTJO VERNIKOV. Svete maše se darujejo v skladu z navodili slovenskih škofov, ki so dosegljiva na spletni strani Katoliške cerkve. Omogočena bo prisotnost vernikov, vendar z omejitvami in pod določenimi pogoji (maska, razdalja, ena oseba/družina na 30 m2, brez petja, sveto obhajilo po koncu svete maše …). Pridite samo, če ste zdravi in na lastno odgovornost. V cerkvi v Selcih je tako lahko pri sveti maši največ 9 družin ali posameznikov, oz. oseb, ki živijo v skupnem gospodinjstvu (prostori bodo označeni). Prijave za navzočnost pri sveti maši sprejema župnik Damjan (041 798 376) od jutri naprej vsak dan med 20.00 do 20.30. Prenosi svete maše bodo tudi na Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica (tako kot je označeno v Farnem listu). Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim za končanje epidemije in zdravo pamet politikov in nas vseh. Lepo prosim, da tisti, ki boste prišli k sveti maši, pridete tudi k rožnemu vencu. Če bi se razmere spremenile, pa spremljajte navodila, ki bodo oznanjena na Facebook in internetni strani župnij Selca in Bukovščica. 

Večerne svete maše bodo od torka naprej ob 19. uri .

V torek je praznik, Gospodovo darovanje – svečnica. Pri sveti maši bo blagoslov sveč in darovanje za razsvetljavo cerkve. Blagoslovljene sveče bodo na razpolago zadaj v cerkvi.

V sredo na god sv. Blaža, bo podelitev blagoslova sv. Blaža. Blagoslov boste lahko prejeli potem, ko boste prejeli sveto obhajilo in sicer zjutraj po sveti maši do 8. ure ter zvečer med 18. in 19. uro.

V petek bo obisk bolnih in ostarelih faranov na domu. Če kje ne želite, ali če bi kdo želel na novo, da ga obišče duhovnik, sporočite župniku Damjanu.

Sobota je prva v mesecu, vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice. Ob 6. uri bo začetek molitve pred Najsvetejšim in ob 6.30 sveta maša.

Vzemite nov Farni list ali pa si ga oglejte na internetni strani.

Lokacija:
Print Friendly and PDF