Preskoči na vsebino


Oznanila, 4. adventna, 20. 12. 2020

NAVODILA ZA OBHAJANJE BOGOSLUŽJA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 V NADŠKOFIJI LJUBLJANA: Po branju, premišljevanju in pogovoru z nekaterimi odgovornimi ljudmi bo v naših župnijah (Selca in Bukovščica) potekalo vse tako kot je do sedaj: SVETE MAŠE so vse v farni cerkvi v Selcih (ob sobotah v Bukovščici) BREZ udeležbe vernikov, s prenosom na Facebook strani Župniji Selca in Bukovščica. (Če bi bila sveta maša z ljudstvom, bi bilo lahko v Selcih navzočih v cerkvi 9 oseb oziroma 9 družin in brez petja.) Vsak dan bo pol ure pred sveto mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim za končanje epidemije in zdravo pamet politikov in nas vseh. SVETO OBHAJILO IZVEN SVETE MAŠE. V Selcih ob nedeljah (in kadar je praznični razpored svetih maš) med 7.15 do 8.15 ter med 10.45 do 12.00 in vsak dan pol ure po sveti maši. V Bukovščici ob nedeljah med 8. in 9. uro ter v soboto pol ure po sveti maši. Izkoristite to možnost združitve z Jezusom v svetem obhajilu in pazite na varnostno razdaljo V in PRED cerkvijo in tudi pri ogledovanju jaslic!! Zakrament SVETEGA KRSTA se lahko podeljuje samo v krogu družine oz. istega gospodinjstva.

Danes popoldne ob 2-h vabljeni k spremljanju bo FB božične devetdnevnice.

Danes popoldne bo med 16. in 19. uro možnost za sveto spoved. Na razpolago bova z br. Markom. Na spoved se lepo pripravite doma, da bo spoved lepo, tekoče potekala. Možnost za sveto spoved bo še tudi jutri v ponedeljek, torek in sredo po devetdnevnici. Lahko pa se za zakrament svete spovedi ali samo osebni pogovor dogovorimo tudi ob drugem času, po predhodnjem telefonskem dogovoru. Pokličite župnika Damjana 041-798-376 ali br. Marka 041-288-885. Poskrbimo, da pred božičem opravimo dobro spoved.

V četrtek je prvi sveti večer. Vabljeni k spremljanju svete maše po facebooku in prejetju svetega obhajila. Oblikujmo v družinah lep sveti večer z blagoslovom in kajenjem doma, molitvijo rožnega venca, prepevanjem ali poslušanjem božičnih pesmi. Polnočno sveto mašo lahko spremljate po facebooku.

V petek, na Božič, vabljeni k prejemu svetega obhajila in k darovanju za potrebe cerkve.

Bil je 17. december, ko sem se zbudil sredi noči in v glavi mi je odzvanjalo: "Ne pozabi name". Obrnil sem se na drugo stran in poskušal zaspati nazaj, češ, saj se skoraj vsako noč zbudim zaradi sanj...  Ampak ne, to niso bile sanje... glas, ki mi je pravil "ne pozabi name" ni bilo to, kar sem mislil... bilo je nekaj več... Verjetno se sprašujete kaj več? In iskreno... tudi jaz se. No, kaj točno, pa boste lahko izvedeli oz. slišali v petek, 25. 12., ob 19. uri, na facebook strani Župniji Selca in Bukovščica, kjer se bo odvijal dogodek z naslovom "Ne pozabi name".  Mladi so se namreč odločili, da vam kljub drugačnim časom, poskušajo pričarati tisto, kar se je mogoče letos malce izgubilo ali pa pozabilo. Točno kaj ta "dogodek" je, vam pa izdamo tekom tega tedna, zato spremljajte facebook stran Župniji Selca in Bukovščica. Lepo vabljeni!

V soboto na Štefanovo, bo pri vseh mašah blagoslov soli. Sol boste lahko dobili v cerkvi.

Praznik Svete družine bo prihodnjo nedeljo. Otroci boste prejeli blagoslov, ko boste prišli k svetemu obhajilu.

Letošnje koledovanje odpade. Svoje darove za misijone lahko oddate v košarico poleg Betlehemske lučke miru ali pa nakažete po položnici, ki jo lahko vzamete poleg betlehemske lučke miru ter vzemite tudi blagoslovljeno nalepko.

Na razpolago je nov Farni list, ki si ga lahko ogledate oz. preberete tudi na spletni strani Župnija Selca.

Zadaj pod zvonikom si lahko kupite Marijanski koledar, Pratiko, kadilo, oglje, ter vzamete novo številko revije Prijatelj in Misijonska obzorja.

Lokacija:
Print Friendly and PDF