Preskoči na vsebino


Oznanila, 1. adventna - 29. 11. 2020

Danes je 1. adventna nedelja in nedelja Karitas. Vsi vaši darovi bodo namenjeni za Karitas. Otroci povabljeni, da bi med prihodom k svetemu obhajilu ali k molitvi prinesli igračo, ki bi jo darovali za otroke, ki nimajo igrač. Igračo prineseš pred župnišče do jutri zjutraj. Torej, odpoveš se dobri, uporabni igrači in jo daruješ drugemu otroku. Igrače bomo odpeljali na Škofijsko Karitas, kjer jih bodo razdelili otrokom v stiski.  

Danes se pričenja devetdnevnica pred praznikom Brezmadežne.

V petek NE BO obiska starejših in bolnih. Upam, da se bodo razmere kasneje izboljšale, da se bomo videli in srečali pred Božičem.

V noči s petka na soboto NE BO  tihega celonočnega češčenja Najsvetejšega zaradi policijske ure. Bo pa zjutraj ob 6. uri prenos molitve in nato ob 6.30 svete maše na facebooku. Lepo vabljeni k molitvi za končanje epidemije in nove duhovne poklice.

Ob začetku adventnega časa je začelo romanje po naši župniji 12 podob Fatimske Marije. Letos Marija ne bo romala po župniji ampak nas bo spremljala tu izpred oltarja. Povabljeni vsak dan, da se pridružite pol ure pred sveto mašo molitvi za čim prejšnje končanje epidemije covid-19 in za odgovorno obnašanje vseh nas državljanov.

Veroučenci ste včeraj dobili v poštnih nabiralnikih Adventne koledarje, ki jih pošilja Misijonska pisarna. Naj bo lep pripomoček za dobro pripravo na Božič. V Selcih boste veroučenci koledarje dobili danes, ker mi je včeraj zmanjkalo časa. Če sem morda kakšen dom ponesreči zgrešil se opravičujem. Koledar bo na razpolago zadaj pri verskem tisku.

Danes je nov Farni list. Dobite ga lahko zadaj pri verskem tisku ali na spletni strani župnije Selca.

Lokacija:
Print Friendly and PDF